Проектування систем опалення

Перейти в розділ:


Проектування систем опалення

Важливість хорошої системи внутрішньої інженерії важко переоцінити — це застава комфортного життя . Проте часто господарі будинків, що будуються, замислюються про неї, коли роботи по зведенню житла вже у розпалі. Адже проектування опалювання потрібно починати ще на етапі створення архітектурного проекту. Хоча в нім зазвичай міститься система опалювання, але типові варіанти зазвичай погано личать до реальних умов і рідко враховують сучасне устаткування і технології. Як же поступити господарям майбутнього приватного будинку?

Відповідь проста: слід замовляти проект опалювання в компанії, яка спеціалізується на цьому виді діяльності, зможе зайнятися монтажем устаткування і його подальшим техобслуговуванням. Тоді на етапі архітектурного проектування інженери будуть чітко знати, де розміщуватиметься казан, як провести труби і димар. Між іншим, не зрідка зустрічається ситуація, коли монтажники виявляють, що в будинку, де потрібно встановити теплогенератор, просто немає димаря. До того ж, далеко не до кожного котла може підійти проведений димар. Наприклад, димар з цегельної кладки може швидко руйнуватися під впливом кислот, що утворюються при конденсації диму, можна передбачити влаштування гільз, заставних деталей, звести до мінімуму будівельні роботи при проведенні монтажу комунікацій.

Ми займаємося проектуванням систем опалювання вже багато років і розробили проекти для десятків приватних будинків, враховуючи всі нюанси конкретної ситуації, устаткування і фінансових можливостей замовника, і відповідально гарантуємо найкращий результат.

Тепловая схема
Тепловая схема

План
План

Изометрия (котельня)
Изометрия (котельня)

Щоб підібрати оптимальний варіант опалювальної системи, необхідно врахувати безліч чинників: висоту стель, площу кімнат, площу скління всіх приміщень, товщини стін, матеріалу стін, розташування будинку відносно сторін світу, теплоізоляцію підлоги і стін і багато що інше, аж до точної кількості чоловік, що постійно проживають в будинку.

Необхідні вихідні дані для проектування системи опалювання будинків і котеджів:

  • опалювальна площа;
  • поверховий план, розрізи будівлі;
  • орієнтація будівлі по сторонах світу;
  • матеріал/конструкція покриття підлоги (на грунті, на лагах, товщина перекриттів з вказівкою шарів);
  • матеріал/конструкція стін з вказівкою питомої ваги, коефіцієнта теплопровідності, товщини шарів матеріалу в сантиметрах;
  • конструкція зовнішніх дверей з вказівкою питомої ваги, коефіцієнта теплопровідності, товщини шарів матеріалу в сантиметрах;
  • конструкція зовнішніх дверей з вказівкою питомої ваги, коефіцієнта теплопровідності, товщини шарів матеріалу в сантиметрах;
  • конструкція даху, геометрія, висоти, з вказівкою питомої ваги, коефіцієнта теплопровідності, товщини шарів матеріалу в сантиметрах;
  • вікна: скління, геометричні розміри, тип скління (склопакет, палітурка, просте скління);
  • висоти підвіконня від чистої підлоги до підвіконня, наявність ніші під радіатори — розміри;
  • наявність теплої підлоги;
  • матеріал підлоги над трубами теплої підлоги з вказівкою питомої ваги, коефіцієнта теплопровідності, товщини шарів матеріалу в сантиметрах; (різне покриття має різний теплоопір);
  • матеріал трубопроводу теплої підлоги, побажання замовника;
  • тип опалювальних приладів;
  • матеріал трубопроводів для радіаторного опалювання;
  • виконання розводки, прихована, відкрита;
  • передбачувані місця для прокладки стояків опалювання;
  • температури в приміщеннях;
  • наявність вентиляції по приміщеннях, кратність повітрообміну на годину.

Виходячи з цих розрахунків, потрібно розробити проект. Особлива важливість проектних робіт пояснюється складністю і дорожнечею подальшої переробки або виправленні помилок, а також можливими неприємностями, пов’язаними з подальшою експлуатацією проблемних комунікацій.

program program2 program3

   Розрахунок тепловтрат максимально точний. Містить розрахунки всіх окремих приміщень в будинку. Дозволяє оцінити енергоефективність будівлі, а також, економічну доцільність часткового або повного утеплення.

Проектування систем опалювання будинків і котеджів в майстерні відбувається з урахуванням сучасних розробок у сфері опалювання приміщень, а застосування надійного устаткування, що добре зарекомендувало себе, гарантує якість і довгий термін експлуатації систем опалювання. Сучасні тенденції в проектуванні індивідуальних систем опалення з використанням автоматики, що управляє роботою нагрівальних приладів, викликають підвищений інтерес у власників заміських будинків і котеджів.

Інтелектуальне енергоефективне устаткування істотно розширює можливості при проектуванні систем опалення будинків і котеджів, забезпечує комфортні умови в будь-яку погоду і одночасно економить кошти користувача. А автоматичне регулювання температури теплоносія дозволяє підтримувати заданий температурний режим в будинку або котеджі і до 35 % знижує витрату споживаної енергії. Проект системи опалювання будинків або котеджів зазвичай виконується спільно з проектом топкової, оскільки для підбору теплогенератора і обладнання топкової використовуються такі ж розрахункові дані.

Запитати