Правильний підбір сталевих радіаторів

Правильний підбір сталевих радіаторів

Сталеві радіатори

   Радіатор є одним з основних елементів системи опалення, оскільки він бере безпосередню участь у віддачі тепла приміщенню. З цього випливає необхідність його точного вибору, що забезпечує підтримку відповідної температури в приміщенні, яке він буде обігрівати.

   Наша майстерня пропонує безліч типів радіаторів, які різняться один від одного за призначенням, конструкцією, габаритами, формою, кольором, і кожен клієнт напевно знайде радіатор, відповідний по всіх параметрах. Підбір радіатора, найбільш відповідного з візуальної точки зору, завжди необхідно вибирати, спираючись на якусь величину, яка з урахуванням самого призначення радіатора є найбільш важливою, але при цьому часто недооціненою.

   Це теплова потужність радіатора, вказується у ватах [Вт] для різних температур теплоносія в прямому та зворотному магістралях і температури в приміщенні, в якому буде встановлений радіатор. Радіатор повинен бути підібраний таким чином, щоб його теплова потужність перевищувала або, щонайменше, дорівнювала потреби в теплі даного приміщення (часто вживається також поняття тепловтрати приміщення). Величина втрат тепла пов’язана з особливостями будівлі, а також з його розміщенням і повинна розраховуватися фахівцем.

   Ці розрахунки додаються до більшості проектів готових багатоквартирних будинків, а в індивідуальних проектах часто відсутні.

Частою помилкою, яку здійснюють при підборі радіаторів, є визначення їх потужності з урахуванням показників на підставі площі або кубатури приміщень. Цей метод схильний до великої погрішності, оскільки показник потреби в теплі на одиницю площі може коливатися від 40 до 200 Вт / м2, він залежить від багатьох факторів, які завжди необхідно брати до уваги. Щоб зробити правильний вибір радіаторів, ми наводимо нижче основні чинники, які необхідно знати при визначенні втрат тепла приміщень і тим самим – розміру радіаторів:

Зовнішня температура

    Залежно від місця розташування визначається кліматична зона, для якої приймається розрахункова зовнішня температура повітря. Вона коливається від -16 ° C біля моря до -24 ° C в горах. Чим нижче розрахункова зовнішня температура, тим більше будуть тепловтрати для відповідної будівлі.

Місцезнаходження будівлі і вітрові умови

В будинках, що стоять на відкритій місцевості і у вітряних регіонах, необхідність в теплі вища, ніж для такого ж будівлі, що стоїть в щільно забудованому міському районі або в місцевості, захищеній деревами.

   Тепловий захист приміщень – коефіцієнт тепловіддачі стін, перекриття і підлоги.
Якісно теплоізольовані будівлі з низьким коефіцієнтом тепловіддачі огороджувальних конструкцій вимагають значно менше тепла для підтримки комфортної температури усередині приміщень.

Тип вікон і вид скління

   Високоякісні вікна з низькими значеннями коефіцієнта тепловіддачі дозволяють економити на витратах на опалення. Великі площі скління збільшують втрати тепла.
Кількість і розташування по відношенню до сторін світу внутрішніх стін в приміщенні
Тепло, яке надходить від сонячного освітлення, дозволяє вибрати радіатори меншого розміру.

Внутрішня температурa

   Вона обумовлена призначенням приміщення – чим вище необхідна температура, тим більший радіатор ми повинні вибрати.

Параметри теплоносія

   У більшості випадків теплова потужність вказується в залежності від параметрів теплоносія, тобто температури подаючої та зворотньої магістралей, а також температури в приміщенні на рівні 75/65/20 ° C або 70/55/20 ° C. Якщо система працює при інших параметрах, ніж зазначені в таблицях потужності, або якщо температура у нас в приміщеннях не дорівнює 20 ° C, ми повинні скористатися корегуючими коефіцієнтами, що дозволяють зробити належний перерахунок потужності радіатора.

   Необхідно також пам’ятати про те, що радіатор слід встановлювати на зовнішній стіні, найкраще під вікном. Тоді холодне повітря, що проникає через вікно, нагрівається радіатором і вже нагріте надходить у приміщення. Завдяки цьому досягається рівномірний розподіл температури в приміщенні. Інше розміщення радіатора викликає необхідність збільшення його розміру аж до 20%. Крім того на ефективність обігріву буде впливати те, чи буде радіатор вбудованим або закритим, і в таких випадках необхідно вибирати радіатори відповідно більшого розміру.

   Як показує практика, питання вибору радіатора відповідного розміру не так простий, як може іноді здатися ..

Для котеджів і будинків ми пропонуємо, цілу гаму панельних радіаторів, радіаторів для ванних кімнат і декоративних .. Якщо система прихована в стінах будівлі, можна застосувати панельні радіатори з боковим підключенням . Якщо система знаходиться в підлозі, можна використовувати радіатори з підключенням знизу .Висота радіаторів, встановлюваних під вікном, залежить від відстані від підвіконня до підлоги – нижня грань радіатора повинна знаходитися, як мінімум, в 10 см від підлоги, а верхня грань – як мінімум, на 10 см нижче підвіконня.