Помилки, що часто зустрічаються при будівництві

Помилки, що часто зустрічаються, при будівництві:

Помилки, що часто зустрічаються, при будівництвіБудинок будується без проекту котельної і взагалі без проекту інженерних систем (каналізація, водопостачання, вентиляція) Вже на рівні фундаменту з’являються проблеми, якщо на етапі проектування не сплановані закладні отвори для введення і виведення комунікацій води, каналізації, теплотрас. Пробивати залізобетонний фундамент значно! складніше, ніж закласти отвір на етапі заливки опалубки фундаменту.

Часто не враховується товщина майбутнього конструктивну підлоги, яка повинне закрити труби опалювання, водопостачання і !!! каналізації. На етапі розробки проекту із Замовником потрібно погоджувати місця установки коробів-шаф, штроб, щоб надалі розміщення компонентів комунікацій не порушувало естетику приміщень. Особливу увагу необхідно приділити димарям і вентиляційним каналам.

Неправильно спроектований і виконаний димар руйнує цегляну кладку через декілька років експлуатації. Не закладений проектом димар доводиться виводити за межі будинку на фасад будівлі, що явно псує зовнішній вигляд будинку, або проводити усередині по житлових приміщеннях, порушуючи внутрішню архітектуру.

Непродумане розташування приміщення топкової тягне за собою такі ускладнення як: з’являється велика горизонтальна ділянка димаря усередині приміщення (що заборонене!) Не виправдано довгі ділянки магістралей опалювання, які створюють зайві гідравлічні опори. Брак місця для розміщення устаткування, і тому подібне…

Запитати