Монтаж твердопаливного котла

Монтаж твердопаливного котла
    Монтаж твердопаливного котла    

Монтаж твердопаливного котла

Детальніше ознайомитися з розцінками на інші наші послуги ви можете на сторінці: “прайс”.

Монтаж обладнання топкової – це комплекс заходів по об’єднанню всіх компонентів в єдину систему, яка управляється вручну або за допомогою керуючої автоматики (погодонезалежної або погодозалежної). Залежно від типу вибраного обладнання і наявності супутньої автоматики формується остаточна вартість монтажу котельного обладнання.

Ціна на монтаж обладнання котельні може бути здешевлена за рахунок спрощення функціоналу того чи іншого вузла системи. Наприклад, при відмові від погодозалежної автоматики температуру в опалювальних приміщеннях можна налаштовувати за допомогою термостатичних головок, які встановлюються на радіатор або за допомогою сервоприводів, що встановлюються прямо на розподільний колектор.

Твердопаливні котли мають просту конструкцію, яка при дотриманні простих вимог не може прийти в непридатність. Твердопаливний котел служить багато років, при цьому він буде завжди ефективним і однаково продуктивним. Слід звернути увагу на той факт, що при необхідності можна провести ремонт обладнання власними руками. Однак доводити твердопаливний котел до плачевного стану не потрібно. Необхідно весь час стежити за тим, щоб складові системи опалення працювали бездоганно. При виникненні будь-яких сумнівів, що стосуються некоректної роботи системи опалення, правильно без зволікання звернутися до фахівців.

Процес монтажу твердопаливного котла

1. Все починається з вибору приміщення для котельні. Відповідно, перед установкою котла потрібно не тільки вибрати вигідне місце, але і забезпечити чистоту і порядок. Безумовно, доступ до котла не повинен бути загороджений, інакше в процесі експлуатації цілком можливі проблеми. У деяких випадках прямо в котельні розміщують паливо. Однак розташовувати паливо потрібно на певному віддаленні від котла, щоб воно часом не запалало.

2. Необхідно досконально проаналізувати стан всіх складових, пов’язаних з використанням димоходу. У більшості випадків в приватних будинках є димар, проте найчастіше він знаходиться в не найкращому стані. При використанні твердопаливного котла димохід не повинен мати ніяких поворотів. Всі труби, які складають шлях від котла до димоходу, повинні мати відмінну герметизацію. В даному випадку варто перевіряти кожен сантиметр конструкції, так як через розгерметизацію може виникнути задимлення. Крім того, діаметр димоходу повинен бути не менше діаметру труби на виході з котла. Міцність димової труби – ще один важливий момент, на який необхідно звертати увагу.

3. Котел монтується в обраному місці. Спосіб установки безпосередньо залежить від розмірів, форми, а також конструкції котла. Для цього найкраще використовувати документацію до обладнання, де вказані всі вимоги до монтажу твердопаливного котла (наприклад спорудження для котла бетонної основи).

4. Потрібно зробити обв’язку (підключення котла до інших елементів системи опалення). Комунікації вже повинні бути в наявності, щоб після монтажу котла можна було відразу починати опалення. Таким чином, потрібно підключити трубу, яка необхідна для подачі води в систему, далі йде подаючий та зворотний трубопровід води для опалення. Після цього відбувається підключення котла до димоходу. До цього етапу потрібно приступати тільки після виконання пункту №2.

5. Перші запуски твердопаливного котла повинні бути випробувальними, щоб при виникненні проблем з автоматикою контролю, безпеки та управління уникнути пошкодження устаткування. Якщо ніяких відхилень в роботі котла і системи автоматизації не було виявлено, установку можна експлуатувати в повній мірі.

Догляд за обладнанням

Твердопаливні котли хоч і практичні, але догляд – це особливий фактор, на який слід звертати увагу в першу чергу. Наприклад, після кожного згоряння палива потрібно ретельно чистити установку. Цей процес не є обов’язковим, однак фахівці все ж рекомендують регулярно проводити цю процедуру, щоб котел справно працював тривалий час. При цьому потрібно регулярно завантажувати котел, щоб опалення проходило постійно. Відповідно, подібні процедури забирають чимало часу.