Монтаж підлогового конвектора

Монтаж підлогового конвектора
   Монтаж підлогового конвектора   

Ціна монтажа підлогового конвектора

Монтаж підлогового конвектора Київ та Київська область договірна

Монтаж підлогового конвектора

Детальніше ознайомитися з розцінками на інші наші послуги ви можете на сторінці: “прайс”.

Підлогові конвектори застосовуються будівлях з панорамним склінням і, як правило, встановлюються в зимових садах, фойє, автосалонах, виставкових залах, торгових центрах, бізнес центрах, котеджах, магазинах і т.д.

Підлогові конвектори виконують функцію екранування холодного повітря, що надходить в приміщення з боку віконних конструкцій, і незамінні для ефективного обігріву приміщень, запобігають випаданню конденсату на поверхнях віконних конструкцій. Підлогові конвектори встановлюються в конструкцію підлоги, що забезпечує істотну економію простору і естетичний вигляд приміщень.

Правильно провести розрахунок необхідної потужності і підбір конвекторів для системи опалення може тільки фахівець, який має необхідні знання та навички.

Особливості установки конвектора в підлогу

З’єднання поліпропіленових труб виконують за допомогою дифузійної зварювання, заснованої на плавленні шляхом нагрівання до потрібної температури деталей, що з’єднуються. Для нагрівання деталей використовується електрика: спочатку проводять нагрівання деталей до температури їх плавлення, після чого щільно притискають їх один до одного, такий процес називають зварюванням плавленням.

Щоб опалювальна техніка працювала в повній відповідності з паспортними характеристиками, необхідно правильно проводити монтажні роботи, точно дотримуючись правил установки і рекомендації виробника.

Схема монтажу вбудованого в підлогу конвектора

Схема монтажу вбудованого в підлогу конвектора

Існують два різновиди конвекторів: з вентилятором і без. Найпростіша схема монтажу відноситься до пристроїв, що працюють за принципом природної конвекції. Установка конвекторів без вентилятора передбачає прокладку прямого і зворотного трубопроводу і монтаж запірної арматури. Для роботи вентилятора пристрою буде потрібно підключення до електроживлення.

Етапи монтажу вбудованого в підлогу конвектора:

  1. Перед заливанням бетону прокладаються труби і електрокабель із заземленням. Для контролю температури встановлюються виносні термостати, а на магістралі – вентилі для регулювання витрати теплоносія.
  2. У підготовлену нішу проводиться установка внутрішньопідлогового конвектора. Всі основні частини і з’єднання повинні перебувати всередині корпусу, інакше при поломці до пошкодження буде важко дістатися і доведеться ламати стяжку.
  3. Вирівнювання конвектора проводиться за допомогою настановних болтів до горизонтального рівня. Потім він надійно закріплюється і до нього підключаються комунікації центрального або автономного теплопостачання.
  4. Проводиться перевірка на герметичність з’єднань і розповітрювання системи. Це потрібно зробити ще до заливки, щоб виявити і усунути можливі протікання.
  5. Далі встановлений пристрій тепло і гідроізолюється. Потім стяжка заливається бетоном. Щоб розчин не потрапив усередину і не порушив правильне положення приладу, необхідно здійснювати монтаж конвектора в підлогу за допомогою спеціальних розпірок, які знімаються після застигання стяжки.
  6. Виконується чистове покриття підлоги і кріпиться декоративна решітка. Всі зазори між корпусом і підлогою закриваються за допомогою металевого куточка, герметика.
  7. Відкривається подача води зі спуском повітря через повітряні клапани, після чого налаштовуються температурні параметри.

У моделях конвекторів, призначених для вологих приміщень, обов’язково монтується дренажна система з відведенням конденсату на вулицю або в каналізацію. Щоб повітря всередині пристрою не застоювався і для збільшення тепловіддачі фахівці рекомендують для приладів з природною конвекцією встановлювати низковольтові вентилятор.

Правила установки вбудованих конвекторів

Монтаж конвекторів, що вбудовуються в підлогу, повинен здійснюватися фахівцями в області сантехніки і теплотехніки, які виконають всі роботи згідно з інструкцією:

  • ніша повинна бути підготовлена ??до установки і добре ізольована (шар пінополістиролу товщиною 25-50 мм);
  • прилад повинен розміщуватися в чітко горизонтальному положенні на відстані 25-30 см від вікна і не виступати над рівнем підлоги більш, ніж на 1 мм;
  • теплообмінник приладу повинен знаходитися на стороні, найбільш віддаленої від вікна і навпаки, якщо пристрій призначений для обігріву скління;
  • глибина ніші повинна забезпечувати необхідний повітрообмін-потрібно залишити зазори мінімум по 1,5 см з усіх боків;
  • підведення і відведення теплоносія може бути боковий або торцевої, він здійснюється за допомогою гнучких шлангів, що входять в комплектацію;
  • підключати конвектор можна до будь-яких типів труб, але зазвичай інструкція містить рекомендації по матеріалу їх виготовлення і діаметру;
  • обертові частини приладу не повинні стикатися і бути захищені від попадання сторонніх предметів;
  • не можна підключати дроти поблизу теплообмінника, тому що це призведе до поломки приладу;
  • при наявності дренажу сторону із зливним патрубком необхідно встановити на 3-5 мм нижче, щоб конденсат зливався самопливом.

У нашій компанії працюють досвідчені фахівці, які досконало володіють технологією установки конвекторів будь-яких моделей і навичками не тільки сантехнічних, але також будівельних та електротехнічних робіт. Вони оперативно і якісно виконають:

  • підготовку місця для установки обладнання;
  • надійну фіксацію і підключення конвектора;
  • акуратно поєднають опалювальний прилад з будь-яким покриттям підлоги.